Menu komunijne
SPrawdź2. OBIAD:
- Rosół z makaronem
- Kluski śląskie
- Ziemniaki
- Sos pieczeniowy
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z czerwonej kapusty
- Buraczki
MIĘSA
- Rolada śląska
- Roladki schabowe z jajkiem
- Porcja kacza
- Kotlet po szwajcarsku
- Pieczeń wieprzowa
- Pieczeń grecka z indyka
- Kieszonka drobiowa
- Kotlet DeVolaje
3. DESER:
- Kawa Jacobs/ herbata
- Ciastka tortowe – mix
- Tort
- Lody z bitą śmietaną i owocami lub kawa mrożona
4. ZIMNA PŁYTA:
- Szynki, salami, sery
- Galaretka drobiowa, ozorkowa
- Pieczywo, masło
- Przystawka – ogórki, pomidory, grzybki
5. Sałatki:
- Słodka
- Koperkowa
- Tortellni
6. I CIEPŁA KOLACJA
- Gulasz wieprzowy
- Polędwiczki w sosie
7. II CIEPŁA KOLACJA
- Frytki
- Ziemniaki po amerykańsku
MIĘSA
- Kotlet schabowy
- Kotlet drobiowy z brokułami
- Kotlet schabowy z grzybkami
- Udko z kurczaka
- Pierś w musztardzie z sosem koperkowym
- Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym
- Szaszłyk
Sałatki:
- Sałatka grecka
- Sałatka pekińska
- Sałatka kalafiorowa
7. ZAKOŃCZENIE
- Barszcz czysty
8. DODATKOWO PROPONUJEMY:
- Deser – szpajza
- Fontanna duża
- Udziec
- Karp
- Pstrąg
- Tatar
- Galaretka owocowa
- Stół chłopski / wyroby ze świni
- Słodki stół
- Cielęcina faszerowana
- Płyta chłopska – serowa
- Kawior z jajkiem
- Kapusta po litewsku
- Udziec z indyka
- Krokiet mięsny, z kapustą i grzybami
- Kapusta zasmażana
- Polędwica ze szparagami po japońsku
- Dziczyzna – sarna, jeleń, dzik