Menu komunijne

SPrawdź
2. OBIAD:
  • Rosół z makaronem
  • Kluski śląskie
  • Ziemniaki
  • Sos pieczeniowy
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Buraczki
MIĘSA
  • Rolada śląska
  • Roladki schabowe z jajkiem
  • Porcja kacza
  • Kotlet po szwajcarsku
  • Pieczeń wieprzowa
  • Pieczeń grecka z indyka
  • Kieszonka drobiowa
  • Kotlet DeVolaje
3. DESER:
  • Kawa Jacobs/ herbata
  • Ciastka tortowe – mix
  • Tort
  • Lody z bitą śmietaną i owocami lub kawa mrożona
4. ZIMNA PŁYTA:
  • Szynki, salami, sery
  • Galaretka drobiowa, ozorkowa
  • Pieczywo, masło
  • Przystawka – ogórki, pomidory, grzybki

 

5. Sałatki:
  • Słodka
  • Koperkowa
  • Tortellni
 
6. I CIEPŁA KOLACJA
  • Gulasz wieprzowy
  • Polędwiczki w sosie
7. II CIEPŁA KOLACJA
  • Frytki
  • Ziemniaki po amerykańsku
MIĘSA
  • Kotlet schabowy
  • Kotlet drobiowy z brokułami
  • Kotlet schabowy z grzybkami
  • Udko z kurczaka
  • Pierś w musztardzie z sosem koperkowym
  • Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym
  • Szaszłyk
Sałatki:
  • Sałatka grecka
  • Sałatka pekińska
  • Sałatka kalafiorowa
 
7. ZAKOŃCZENIE
  • Barszcz czysty
8. DODATKOWO PROPONUJEMY:
  • Deser – szpajza
  • Fontanna duża
  • Udziec
  • Karp
  • Pstrąg
  • Tatar
  • Galaretka owocowa
  • Stół chłopski / wyroby ze świni
  • Słodki stół
  • Cielęcina faszerowana
  • Płyta chłopska – serowa
  • Kawior z jajkiem
  • Kapusta po litewsku
  • Udziec z indyka
  • Krokiet mięsny, z kapustą i grzybami
  • Kapusta zasmażana
  • Polędwica ze szparagami po japońsku
  • Dziczyzna – sarna, jeleń, dzik