Menu weselne

SPrawdź

Wesele w tygodniu

Pakiet weselny od poniedziałku do piątku z napojami open (wody, soki, napoje gazowane bez limitu dodatkowo w pakiecie tort weselny, ciasta mix, lody/kawa mrożona, owoce, lampka szampana na toast)

Wesele w weekend - pakiet srebrny

Opcja standardowa z napojami open (wody, soki, napoje gazowane bez limitu dodatkowo w pakiecie tort weselny, ciasta mix, lody/kawa mrożona, owoce, lampka szampana na toast)

Wesele w weekend - pakiet złoty

Opcja podwyższona. Dodatkowa ilość mięsa, sałatek i rozbudowana zimna płyta. Pakiet z napojami open (wody, soki, napoje gazowane bez limitu dodatkowo w pakiecie tort weselny, ciasta mix, lody/kawa mrożona, owoce, lampka szampana na toast)

2. OBIAD:
  • Rosół makaronem
  • Żurek lub zupa krem w II dzień
  • Kluski śląskie – weselne
  • Ziemniaki
  • Sos pieczeniowy
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Buraczki lub marchewka z ananasem/kukurydzą
MIĘSA (7 rodzai do wyboru):
  • Rolada śląska / zraz zwijany
  • Roladki schabowe z jajkiem
  • Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta
  • Kaczka pieczona z jabłkiem i warzywami, muśnięta miodem
  • Ćwiartka z kurczaka
  • Kotlet po szwajcarsku
  • Pieczeń wieprzowa z karczku
  • Pieczeń grecka z indyka
  • Pieczeń w skorupce z morelą
  • Kulka porowa w kokosie
  • Kieszonka drobiowa
  • Kotlet De-Volaille
    • z szynką, serem i papryką
    • z masłem wiejskim
SAŁATKI (3 do wyboru):
  • Ananasowa z szynką
  • Drobiowa z koperkiem
  • makaronowa z czerwoną kapustą
  • Ryżowa z tuńczykiem
  • Tortellini z czosnkiem
  • Gyros / kebab z kurczakiem
  • Selerowa z rodzynkami
  • Brokułowa z kurczakiem i kukurydzą
3. DESER:
  • Kawa Jacobs / herbata leśna lub czarna
  • Ciastka tortowe – mix
  • Tort weselny piętrowy
  • Lody z bitą śmietaną i owocami lub kawa mrożona w I dzień
4. ZIMNA PŁYTA:
  • Szynki (5 rodzajów), salami, sery, pieczywo, masło
  • Galaretka drobiowa, ozorkowa
  • Schab pieczony swojski ze śliwką / morelą
  • Karczek pieczony
  • Przystawka (ogórki, pomidory, grzybki)
  • Śledziki w oleju z cebulą i ogórkiem
5. I CIEPŁA KOLACJA
  • Flaki lub bigos lub gulasz wieprzowy
  • Potrawka drobiowa (strogonow) lub bogracz
UWAGA!

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ, BY ZAMIAST ZIMNEJ PŁYTY, DLA WSZYSTKICH GOŚCI PRZYGOTOWAĆ CHŁOPSKI STÓŁ.

6. II CIEPŁA KOLACJA
  • Frytki
  • Dufinki
  • Ziemniaki po amerykańsku
  • Ziemniaki gotowane
SAŁATKI (3 do wyboru):
  • Sałatka grecka z fetą i oliwkami
  • Sałatka pekińska z ogórkiem i papryką
  • Sałatka kalafiorowa
  • Sałata lodowa z ogórkiem i groszkiem
  • Sałatka jarzynowa domowa
  • Marchewka z groszkiem
MIĘSA (5 rodzai do wyboru)
  • Kotlet schabowy tradycyjny
  • Brokułowy trójkącik
  • Kotlet schabowy z pieczarkami
  • Filet drobiowy po góralsku
  • Golonka wieprzowa w kapuście zasmażanej
  • Kotlet po flamandzku z ananasem
  • Polędwiczki drobiowe w cieście musztardowym muśnięte sosem beszamelowo-koperkowym
  • Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym
  • Szaszłyk
  • Stek z grilla drobiowy / wieprzowy
  • Filet rybny
7. ZAKOŃCZENIE
  • Barszcz czysty
8. DODATKOWO PROPONUJEMY:
  • Deser – szpajza
  • Fontanna czekoladowa z owocami
  • Udziec
  • Karp
  • Pstrąg
  • Tatar
  • Kapusta zasmażana
  • Kawior z jajkiem
  • Polędwica ze szparagami
  • Galaretka owocowa
  • Kluski czarne
  • Rolada wołowa
  • Sos z grzybów leśnych
  • Stół chłopski / wyroby ze świni
  • Schab w galarecie
  • Ser smażony
  • Płyta chłopska – serowa
  • Dziczyzna – sarna, jeleń, dzik
  • Kapusta po litewsku
  • Cielęcina faszerowana
  • Udziec z indyka
  • Kotlet mięsny z kapustą i grzybami
  • Ziemniaki po amerykańsku