Menu weselne
SPrawdźPakiet weselny podstawowy
Pakiet weselny standardowy
Opcja standardowa (w pakiecie tort weselny, ciasta mix, lody/kawa mrożona, owoce, lampka szampana na toast)
Pakiet weselny premium
Opcja podwyższona. Dodatkowa ilość mięsa, sałatek i rozbudowana zimna płyta, finger foods. Pakiet z napojami open (wody, soki, napoje gazowane bez limitu dodatkowo w pakiecie tort weselny, ciasta mix, lody/kawa mrożona, owoce, lampka szampana na toast)
Napoje bez limitu
2. OBIAD:
- Rosół makaronem
- Żurek lub zupa krem w II dzień
- Kluski śląskie – weselne
- Ziemniaki
- Sos pieczeniowy
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z czerwonej kapusty
- Buraczki lub marchewka z ananasem/kukurydzą
MIĘSA (7 rodzai do wyboru):
- Rolada śląska / zraz zwijany
- Roladki schabowe z jajkiem
- Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta
- Kaczka pieczona z jabłkiem i warzywami, muśnięta miodem
- Ćwiartka z kurczaka
- Kotlet po szwajcarsku
- Pieczeń wieprzowa z karczku
- Pieczeń w skorupce z morelą
- Kulka porowa w kokosie
- Kieszonka drobiowa
- Kotlet De-Volaille
- z szynką, serem i papryką
- z masłem wiejskim
3. DESER:
- Kawa Jacobs / herbata leśna lub czarna
- Ciastka tortowe – mix
- Tort weselny piętrowy
- Lody z bitą śmietaną i owocami lub kawa mrożona w I dzień
4. ZIMNA PŁYTA:
- Szynki (5 rodzajów), salami, sery, pieczywo, masło
- Galaretka drobiowa, ozorkowa
- Schab pieczony swojski ze śliwką / morelą
- Karczek pieczony
- Przystawka (ogórki, pomidory, grzybki)
- Śledziki w oleju z cebulą i ogórkiem
SAŁATKI (3 do wyboru):
- Ananasowa z szynką
- Drobiowa z koperkiem
- makaronowa z czerwoną kapustą
- Tortellini z czosnkiem
- Gyros / kebab z kurczakiem
- Selerowa z rodzynkami
- Brokułowa z kurczakiem i kukurydzą
5. I CIEPŁA KOLACJA
- Flaki lub bigos lub gulasz wieprzowy
- Potrawka drobiowa (strogonow) lub bogracz
6. II CIEPŁA KOLACJA
- Frytki
- Dufinki
- Ziemniaki po amerykańsku
- Ziemniaki gotowane
MIĘSA (5 rodzai do wyboru)
- Kotlet schabowy tradycyjny
- Brokułowy trójkącik
- Kotlet schabowy z pieczarkami
- Filet drobiowy po góralsku
- Golonka wieprzowa w kapuście zasmażanej
- Kotlet po flamandzku z ananasem
- Polędwiczki drobiowe w cieście musztardowym muśnięte sosem beszamelowo-koperkowym
- Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym
- Szaszłyk
- Stek z grilla drobiowy / wieprzowy
- Filet rybny
SAŁATKI (3 do wyboru):
- Sałatka grecka z fetą i oliwkami
- Sałatka pekińska z ogórkiem i papryką
- Sałatka kalafiorowa
- Sałata lodowa z ogórkiem i groszkiem
- Sałatka jarzynowa domowa
- Marchewka z groszkiem
7. ZAKOŃCZENIE
- Barszcz czysty
8. DODATKOWO PROPONUJEMY:
- Deser – szpajza
- Fontanna czekoladowa z owocami
- Udziec
- Karp
- Pstrąg
- Tatar
- Kapusta zasmażana
- Kawior z jajkiem
- Polędwica ze szparagami
- Galaretka owocowa
- Kluski czarne
- Rolada wołowa
- Sos z grzybów leśnych
- Stół chłopski / wyroby ze świni
- Schab w galarecie
- Ser smażony
- Płyta chłopska – serowa
- Dziczyzna – sarna, jeleń, dzik
- Kapusta po litewsku
- Cielęcina faszerowana
- Udziec z indyka
- Kotlet mięsny z kapustą i grzybami
- Ziemniaki po amerykańsku
- Rolada z piersi kurczaka
- Krokiety
- Uszka